Nyt gulv eller gulvafhøvling?

Er dit gulv begyndt at se slidt og kedeligt ud, kan det være tid til en udskiftning af gulvet. Har du et trægulv kan der dog være mulighed for, at du kan nøjes med en gulvafhøvling. Med en gulvafhøvling sliber man overfladen af på gulvet, der ender med en pæn og ny overflade, der vil være ligesom at få et helt nyt trægulv.

 

Fordelen ved en gulvafhøvling er ikke mindst de mange penge du vil spare, sammenlignet med at udskifte hele gulvet. Derfor bør du nøje overveje dine muligheder for en gulvafhøvling, inden du betaler mange penge for at få lagt et helt nyt gulv.

 

Ved en gulvafhøvling vil du i tillæg til de mange penge du sparer, også kunne spare en masse tid og besvær. En gulvafhøvling er således en meget mindre omfattende opgave, sammenlignet med at udskifte hele gulvet.

 

Men hvordan finder du så lige ud af, om du kan nøjes med en gulvafhøvling, eller om der er behov for en udskiftning af gulvet? Dette ser vi nærmere på her i artiklen, samt andet brugbar viden om en gulvafhøvling.

Sådan tjekker du om dit gulv kunne have godt af en gulvafhøvling

Er dit gulv meget slidt og grimt at se på, men ellers i en fin stand, kan det have godt af en gulvafhøvling. Er der tale om mindre slitage i dit gulv, kan det være nok med en gulvafslibning, der er en finere form for gulvafhøvling.

 

Er der til gengæld tale om at dit gulv har skader, eksempelvis ved løse og skæve gulvbrædder, så bør du overveje at udskifte eller renovere på dit gulv. En gulvafhøvling vil ikke kunne reparere skader på gulvet, men blot fjerne overfladen på gulvet, så der kommer en pæn og ny overflade fri for slitage.

 

Er du i tvivl om hvorvidt dit gulv kunne have godt af en gulvafhøvling, kan du med fordel søge rådgivning hos en fagmand. En fagmand vil kunne give råd og vejledning til de bedste løsninger til dit gulv, herunder om du kan foretage en gulvafhøvling, eller om det vil være bedre at udskifte dit gulv.

Du bør også tage stilling til overfladebehandling

Efter en gulvafhøvling vil et trægulv normalvis blive overfladebehandlet. Dette for at give en ekstra beskyttelse af gulvets overflade, men også for at fremhæve farver, nuancer og teksturer i gulvet.

 

Ved de lysere trægulve kan det være en fordel med en ludbehandling, der vil reducerer træets naturlige gulningsproces. Med en ludbehandling vil du have et gulv der ser nyt og frisk ud i længere tid, samtidig med at ludbehandlingen fremhæver de naturlige lyse farver i gulvet.

 

Til den beskyttende overflade kan du overveje en voksbehandling, en oliebehandling, eller en lakbehandling af dit gulv. Der er forskellige egenskaber og fordele ved de enkelte overfladebehandlinger.

 

En voksbehandling giver en blødere overflade på gulvet, men vil også give den mindste beskyttelse. Det skyldes at pletter og andet kan trænge gennem overfladen af voks, mens gulvet også er mere udsat for slag og ridser i overfladen.

 

Oliebehandling giver en bedre beskyttelse sammenlignet med voksbehandling, og giver en flot og skinnende overfladebehandling af dit gulv. Oliebehandling er brugbart til alle typer trægulve, uanset farve, nuancer, teksturer eller træsort.

 

Med en lakbehandling får du den ultimative beskyttelse af dit trægulv. Det skyldes ikke mindst at lak lukker helt tæt, og dermed forhindrer pletter, snavs og skidt i at trænge gennem overfladebehandlingen. Lakbehandling giver også den bedste beskyttelse mod slag og ridser i gulvet.

Tips til indretning med trægulv

Et trægulv kan være en fantastisk tilføjelse i en moderne og stilren indretning. Gulvet er dog langt fra det eneste der skal være i indretningen. Vægge, borde, møbler og meget andet, vil alt sammen være nødvendigt i en indretning. På http://larko.dk/ finder du en masse kontorartikler, som kan passe ind i enhver indretning.